Lapsityö


Seurakuntamme lapsityö on monimuotoista

Lapsityön työmuodot syksy 2018

Pyhäkoulu (yleensä kuukauden toinen sunnuntai, Wanhan Holvin kerhotila)
– Su 7.10. Lukuhetki Rukoushuoneella, Mikkolat
– Su 4.11. Pyhäkoulu Majakalla, Ruuskat
– Su 2.12. Lukuhetki Rukoushuoneella, Saukot
– Su 9.12. Pyhäkoulu Wanhan Holvin kerhotiloissa, Birgit ja Sonja huom! kokous alkaa klo 14!

christmas-315790_640

Pyhäkoulussa opetuksessa keskitytään tänä vuonna Raamatun ns. suurten kertomusten opetukseen. Opetus suunnataan ensisijaisesti pienemmälle väelle (n. 5-8 -vuotiaat). Lisäksi pyhäkoulussa askarrellaan tai tehdään yhdessä jotakin muuta. Pyhäkouluun voi ottaa mukaan omat eväät välipalahetkeä varten. Usein pyhäkoulussa on myös omaa leikkiaikaa. Pyhäkoulukerta aloitetaan ja lopetetaan rukoukseen.

Pyhäkoulut pidetään yleensä Wanhan Holvin kerhotilassa kuukauden toisena sunnuntaina. Pyhäkouluun voit jättää lapsen, joka pärjää yksin noin 1,5 tuntia ilman vanhempia. Tarkastathan toimintasivulta mahdolliset poikkeukset.

Lukuhetki (kuukauden 1. sunnuntai, Rukoushuoneen pikkuhuone)

Lukuhetki on kevennetty versio pyhäkoulusta. Ohjaaja lukee lapsille raamatun kertomuksia joko raamatusta tai muista kirjoista. Lukuhetki järjestetään rukoushuoneen yläkerran kerhohuoneessa. Ohjaaja kutsuu lapset kokouksesta lukuhetkeen ja se kestää esimerkiksi saarnan ja ehtoollisen ajan. Lukuhetkeen voivat osallistua kaikki lapset ja sen sisältö on suunnattu noin 5-8 -vuotiaille. 

Perhekerho

campfire-984020_640

Perhekerho on silloin tällöin kokoontuva ensisijaisesti seurakunnan lapsiperheille suunnattu kokoontuminen, jossa perheet ovat yhdessä lastensa kanssa. Jokainen kokoontuminen suunnitellaan erikseen ja jokaiselle kokoontumiskerralle valitaan vastuuhenkilö, joka organisoi kokoontumisen. Seuraa ilmoittelua.

Perhepiiri

Perhekuoro on koko seurakunnalle tarkoitettu yhteinen kuoro, jossa kaikki halukkaat pääsevät laulamaan. Lapset laulavat yhdessä vanhempiensa kanssa. Perhekuorossa keskeistä on yhdessäolo ja yhdessä tekeminen. Laulut valitaan siten, että lapset voivat laulaa niissä mukana. Seuraa ilmoittelua.